L'autoestima en la relació de parella

La importància de l'autoestima a la teva relació de parella

L'autoestima en la relació de parella és l'inici d’ una relació feliç. Per estar bé amb algú primer has d'estar bé amb tu.

Estar bé amb tu per estar bé amb algú

Aquesta és la primera pedra de l’edifici a construir quan iniciem una teràpia de parella.

Com influeix la relació de parella a l'autoestima?

Per què saber estar sol i bé és la clau per estimar bé.

Aquest títol també és una frase del meu estimat Erich Fromm i parla d’una de les claus de molts dels problemes que té la parella.

Una persona no estarà bé amb ningú fins que no estigui be amb ella mateixa. La frase de From ho diu tot.

Per estar bé amb algú primer has d’estar bé amb tu i si aquest algú s’en va de la teva vida , tu seguiràs estant bé amb tu .

Millorar l'autoestima en parella

La trampa d'estimar massa

Si creus que estimes massa a l’altre, el que està passant realment és que t’estimes molt poc a TU, si tu necessites per estar bé, algú al teu costat és una de les maneres més habituals de  com es creen relacions tòxiques i  es pateix dependència emocional  

És important assumir que la vida és una experiència solitària, un neix sol, viu sol, pren les seves decisions sol, les conseqüències les pateix un i mor sol .

El primer que hem d’assumir és que jo sóc jo i que ens estem acompanyant a la vida però jo camino sol i si em sento sol he d ‘aprendre a viure a gust sol, aprenent a proporcionar-me les experiències que m’aporten benestar i felicitat com activitats o amb gent amb la qual estem, i tenim tots els mitjans, i si et sents sol, obre’t als altres, sóc jo qui s’ha d’obrir, no esperis que els altres solucionin el teu problema de soledat.

Vols parlar?

Demana una consulta per aprendre a deixar de patir

Com afecta la baixa autoestima a la relació de parella?

No busquis mai parella, buscat sempre a tu!

Hi ha molta gent ferida i com no vol patir busca ràpid altres parelles i els hi succeirà el mateix,

Mentres un no fa un procés previ d’autoconeixement interior i de millora i maduresa, de saber qui és que necessita que li convé, i de millora no estarà en disposició de donar res bo a una altra persona, com superar una crisi de parella és la millor manera d’evitar arribar-hi.

Hem d’estar còmodes amb nosaltres mateixos,, quan un se sent còmode amb un mateix és quan ens podem sentir bé amb els altres .

Una relació és més una cosa de donar des de la plenitud personal que de demanar des de la pobresa personal,

el problema de la manca d'autoestima a la parella

Com aprendre a estimar-se bé per poder estimar bé.

La por porta a molta gent a buscar parella i la por porta molta gent a mantenir una parella que no el fa sentir bé i feliç.

Hi ha moltes pors, segons el que hagis après al llarg de la teva vida.

La por a no ser estimat

Si  et preguntes constantment: I si no li agrado, i si em deixa?

Doncs si no li agrades, ja està!!, No és cap tragèdia, no a tots els agrada a tothom ni els fa sentir bé a tothom, no ens agrada no agradar però no és un drama.

A qui t’has d’agradar és a tu, a qui has de respectar és a tu, de qui has de respectar la seva essència és a tu, i si des de la teva autenticitat dones a l’altre el que l’altre necessita i li convé per ser feliç, genial, i si no li arriba no passa res!

El respecte a un mateix

Podeu millorar la comunicació, podeu intentar entendre l’altre i comprendre a l’altre, però mai renunciar a qui sou, que sentiu i que us convé, i si la teva autenticitat amb tota la teva manera de bon estimar fa feliç a l’altre i és mutu genial, sereu una parella feliç, i sinó és així, cal dir-vos adéu amb amor, l’experiència amorosa ha de ser sempre de felicitat, d’amabilitat, de vida, de serenitat, seguir com a parella o seguir camins més separats han de ser sempre actes d’amor, de vida cap als dos membres de la parella, com ser més sociable en una relació de parella és un aspecte molt positiu en cada integrant de la relació.

Autoestima i teràpia de parella

Et fa por dir ja no t'estimo?

Et fa por ser qui ets si ser qui ets pot fer sentir malament a algú que estimes?

Hi ha moltíssima gent, amb por a dir ja no t’estimo, la quantitat de parelles que segueixen juntes perquè una de les dues no s’atreveix a dir a la seva parella ja no t’estimo i hauríem d’acabar i moltes vegades prolonguem les relacions innecessàriament i patim moltíssim.

Aquesta por a expressar el que sents realment i com gestionar-lo i superar-lo al costat de la teva parella o en cas contrari a prendre alguna decisió perquè la nostra vida no es converteixi en un infern hauria de ser un fet natural on sempre el no fer mal a l’altra persona fos primordial.

La por a ser feliç

El bon amor no ha de fer patir a cap dels dos membres de la parella, ha de ser l’antagònic a tot això, ha de ser el cel pels dos.

M'avorreixo amb la meva parella

Si tu ets avorrit, la parella serà avorrida, si les dues persones són inquietes, esriuen de si mateixos és difícil que s’instal·li l’avorriment, si t’avorreixes, igual teva parella estarà tan avorrida de tu com tu ho estàs de la relació.

Cal aprendre a il·lusionar-se en viure , cal prestar atenció a les rutines diàries i en els petits detalls i provocar-los, deixar-se estimar no és la clau, l’amor és una feina, és un esforç, cal aprendre, cal saber, cal voler i cal poder! I no tot depèn de tu. Per molt que vulguis si el teu amor no li arriba a l’altre en forma de felicitat, pau, alegria, creixement, apaga i marxa , en aquest cas la millor manera d’estimar-lo és anar-te abans que se’n vagi ell o pateixi ell mes del necessari.

El valor de l'empatia mutua
Estimar bé és entrar en la perspectiva de l'altra persona, no et centris en tu si no centra't en l'altra persona,en el que sent ella, això és saber estimari això està molt bé si és mutu. Si només empatitzes tula relació acabarà morint.

Et respectes? Et valores? Creus en tu?

Sols pots establir una relació de parella que valgui la pena ser viscuda des de la riquesa que tu puguis aportar a la relació i no depèn de qui ets sinó de com et veus o de com penses qui ets.

Aquest post relacionat també et podria interessar

psicoleg a vic maricarme

MariCarme M. Moliné

Sóc Psicòloga Clínica, especialitzada en les conductes dins l`ambit de la parella. M’ha fascinat sempre la psicologia perquè m’ha fascinat la ment humana, i com la psicologia és la ciència de la conducta i la conducta sempre es pot millorar i reaprendre, l’esperança de millorar la vida de les persones és una experiència apassionant i irrepetible.

Deixa un comentari

Concertar Visita
close slider

Explica'm en què et puc ajudar