Com Superar el Patiment?

Superar el Patiment

Superar el patiment es entendre la diferència entre patir i aprendre del patiment per no tornar a patir igual i pel mateix motiu.

Psicòleg a Vic

no saps que fer per deixar de patir

Saber el per què no és mai suficient

Per què no és suficient el coneixement, la raó, sinó l aplicacio d’aquest coneixement i per això cal que algú t’acompanyi en aquest procés.

Tens dret a donar-te una segona oportunitat, tens dret a entendre perquè et trobes així i perquè has arribat aquí però encara tens més dret a començar de nou, però no igual com has arribat si no més savi, més fort, més lliure.

Patir i aprendre del patiment

La vida és una successió de caigudes i de tornades a la vida de nou i tornaràs a caure i aprendràs a què no passa res perquè et tornaràs a aixecar i tornaràs a caure una i una altra vegada i moltes vegades més però no importarà ja més, perquè el que realment importa és que no et rendeixis a viure intensament ni a aprendre coses noves ni a emocionar-te de nou perquè hauràs après a aixecar-te una vegada mes i cada vegada que ho facis seràs més savi , més fort, més lliure i més feliç.

En tot això consisteix el procès que et convido que fem junts, la meva feina com a Psicòleg a Vic és un regal perquè veig en tu la fortalesa que tens a dins i que és la que, quan tu la vegis també, puguis aixecar-te de nou més renovat que mai.

Psicòleg a Vic

Has patit?
D'acord, és un bon senyal que vius una vida.

I que has après?

Aquí és on hem d’arribar.

Això és l’única cosa important a la fi, i una vegada apresa la lliçó que t’ofereix la vida gràcies al patiment, és no mirar més enrera.

Una vida plena t’està esperant aquí al davant! I el acompanyament psicològic en assolir objectius o coaching és un bon cami de partida.

Alliberat de tot allò que has cregut a la vida que et fa patir i que per tan a TU no et funciona per a viure en pau.

Hauries de rebutjar els pensaments que et fan patir o que no et són útils per ser feliç, perquè a veure, el que tu penses, el que tu creus t’hauria de portar allà on tu voldries anar i si no t’hi porten, és que no et valen i les hauries de transformar.

El que és primer és prendre consciència que aquesta manera de pensar et perjudica i si en prenem consciència, ja ens ajuda a trencar patrons de conducta que no ens porten a la pau.

Per què pateixo?

Jo els contesto amb una altra pregunta. Penses bé? Et parles bé? Com pots saber si el que penses sobre el que et passa és veritat?

El que penses TU  sobre tu mateix, el que  penses TU sobre el que et passa, el que penses TU sobre que fan o són els altres i sobre el que per TU  és el món, has de saber que no és del tot veritat, és sols una opinió. La TEVA opinió.Però és certa?

Fes-te aquesta pregunta i respon sincerament.

El que tu penses sobre tu i la teva realitat t’alegra o t‘amarga la vida?

Has de saber que el que tu creus sobre qui ets tu, que fas i si ho fas bé o malament , com ets, qui són els altres i com són i en definitiva que és i com és el món no té per què ser una opinió verdadera.

Has d´entendre per començar un fet incontestable.

Cadascú interpreta els missatges que rep de l’exterior en funció de les seves pròpies idees, en definitiva en funció de com un pensa sobre un fet o una circumstància determinada i generarà dins seu uns efectes de pau i felicitat o de tristesa i angoixa i els fets poden ser exactament els mateixos.

Com penses? És fàcil de saber. Ets feliç? Estàs en pau? Estàs content? Si és així possiblement sigui perquè estàs pensant bé.

Si et sents desgraciat, angoixat, trist, deprimit. Possiblement hauries de revisar com estructures els teus pensaments i els teus pensaments sols depenen de TU!

Vols parlar?

Demana una consulta per aprendre a deixar de patir

Per què estic trist?

Primer hauries d´entendre un concepte clau: La teva mirada.

Anem al exemple més típic de tots els típics. Quan veus un vas amb aigua fins a la meitat, com el veus? Mig ple o mig vuit?

I després entendre que patir com a forma de vida no és una opció. Mai hauria de ser una opció per a TU.

Viure en pau amb nosaltres és un repte meravellós i vist com vivim sembla que no és fàcil, gens fàcil perquè en realitat el patiment és l’absència de saber pensar bé i ho dic sense voler ofendre a ningú.

Ens cal urgentment aprendre a pensar bé, perquè moltes creences socials ens fan patir bàsicament perquè són falses, perquè de ser certes no ens farien patir i per això necessitem tornar a aprendre a pensar, tornar a  aprendre a mirar-nos a nosaltres, als altres i al món amb uns altres ulls i que ens ajudi tot plegat a viure més amb pau.

Primer de tot hauríem d´identificar quins són aquells pensaments que ens fan patir i a través d´aquests pensaments sabrem en què creiem i cal analitzar en profunditat si el que creiem ens ajuda a viure o ens limita.

Les emocions i els sentiments ens solen confondre, i en canvi de regir la nostra ment pel que hauríem de pensar, els que sentim ens distreu i ens porta a llocs que no hauríem d´anar.

El que hauria de regir la teva vida i la teva manera de pensar és el teu convenciment a ser feliç tal com ets i amb el que tens perquè ni ets un altre ni tens més que el que tens i buscar el màxim bé per a totes les persones que t´envolten al marge de com siguin, pensin o facin.

Resum

Pensem que el més normal és que la vida ens porti problemes contínuament i pensem que el patiment és normal a la nostra societat i a més la culpa de tot plegat la tenen els altres amb el seu egoïsme, la feina, la societat, la política o inclús nosaltres mateixos que som uns inútils i uns perdedors.

I aquí és on comença el canvi.

Quant som capaços d’entendre que en canvi de culpar als altres, a la vida o a nosaltres mateixos de tots els nostres mals el que hem de fer és responsabilitzar-nos nosaltres mateixos de tot plegat i sobretot del que pensem, del que creiem i de si estem pensant i creient correctament.

El canvi s’inicia quan ens responsabilitzem de les nostres pròpies creences que són realment les que ens limiten i ens amarguen la vida.

Si el meu món funciona bé i la meva vida és plena i joiosa no cal que revisi res.

És igual com quant vaig a un museu molt important d’art i valoro, gaudeixo i m’emociono en cada una de les obres que allà s’exposen, però si no entenc cap de les obres que allà s’exposen ni en gaudeixo ni les sé valorar i molt menys entenc que algú pugui pagar sumes de diners importants per poder-lo gaudir cada dia a casa seva cal que revisi algunes coses, hi hauria d´aprendre una mica d’art. Oi?

Necessitem art per a tot, també  per saber  com fer perquè una relació de parella duri , tot és diferent però tot é sel mateix.

Tots tenim moltes conviccions, opinions, suposicions, presumpcions, sensacions, creences, pensaments, sentiment i idees i està bé.

Però hauríem de revisar aquelles que ens fan patir, perquè patir no hauria de ser una opció, patir no és el destí de les persones humanes, el destí que hem de voler per nosaltres i per tots és ser feliços aquí i ara.

Qualsevol cosa que em faci patir és que jo no estic entenent quina és la realitat sota la qual estic vivint aquesta experiència.

La veritat ens farà lliures diuen els savis, però si després de creure una cosa, d’entendre una cosa, d’interpretar una cosa no hem sento lliure, no hem sento bé i en pau, és que no és veritat. I per tant l’he de revisar.

He de revisar les coses que crec i que no són veritat, perquè la meva vida ha d’estar en pau, s’ha d’ omplir de pau.

I aquí és on entra el gran mestre que es diu patiment, el patiment ens indica quins són aquelles conviccions, opinions, suposicions, presumpcions, sensacions, creences, pensaments, sentiments i idees, que a nosaltres no ens valen, que per nosaltres no són veritat i que hauríem de revisar i transformar.

I si necessites ajuda externa Com escollir un Bon Psicòleg et pot ajudar a saber quina és la persona que més pot encaixar amb tu per acompanyar-te.

També et pot interessar el següent post relacionat:

psicoleg a vic maricarme

MariCarme M. Moliné

Sóc Psicòloga Clínica, especialitzada en les conductes dins l`ambit de la parella. M’ha fascinat sempre la psicologia perquè m’ha fascinat la ment humana, i com la psicologia és la ciència de la conducta i la conducta sempre es pot millorar i reaprendre, l’esperança de millorar la vida de les persones és una experiència apassionant i irrepetible.

Deixa un comentari

Concertar Visita
close slider

Explica'm en què et puc ajudar