Víctima o Guerrer, Tu Tries la Vida Que Vols

Tu no pots estar trist o content en funció del temps que fa o del que fan els altres, no ho veus?

No pots viure així, una fulla al vent que està trista o contenta en funció del que fa o no fa el “personatge” de torn que no actua com tu esperes o t’agradaria.

No pot ser!

Molta gent pateix i patirà sempre perquè no aprèn del patiment i tu no hauries de ser un mes d’aquestes.

Tu has d’aprendre del patiment i de les emocions que sents perquè totes elles t’estan avisant que alguna cosa que fas no la fas bé si algú fa alguna cosa que no t’agrada a TU i pateixes.

Les emocions no les tens perquè si, sols per tenir-les, les emocions les tens no per estar feliç o estar trista en funció d’elles ,si no perquè t’estan informant sobre quin és el camí correcte per a TU!

Si les emocions que sents són d’alegria vol dir que vas pel bon camí i si són de tristesa vol dir que has de canviar de camí!! No vol dir que segueixis trist i ja està, vol dir que ei!!!, t’aviso!! No vas bé!! Canvia de camí! No t’avida que els altres han de canviar, t’avisa que ets TU qui ha de canviar la manera de pensar o de veure una determinada circumstància o situació.

Els altres són lliures de fer amb la seva vida el que vulguin, creguis és just o no, els altres són lliures d’aprendre i millorar o de seguir arrossega‘n-se pel terra de l’egoisme, la hipocresia i la crueltat.

Però TU no pots estar trist perquè algú faci una cosa o una altra, no ho veus?

Que no veus que no pots viure la teva vida en pau o en tristor en funció del que fa l’idiota de torn?

Quan tu et sentis trist pensa que el teu cos t’està avisant que alguna cosa no fas bé, que no estàs gestionant bé els teus pensaments , que alguna cosa has de canviar TU!. Que alguna creença que tens arrelada és inapropiada, que alguna expectativa sobre els altres tens mal enfocada i que fa que et sentis trist quan algú aliè a tu fa o no fa alguna cosa.

Massa vegades vius arrelat al passat, massa vegades vius arrelat a persones que ni et mereixen ni han fet res perquè els estimis ans el contrari, i tot això sols et fa patir.

No veus que no estàs pensant ni raonant bé? No veus que estàs trist per coses que no existeixen i per persones que són lliures de fer allò que t’agradar o el contrari? No veus que no pots posar la teva felicitat en mans alienes i mes si són una colla d’idiotes?

Les persones són lliures, això a tu et costa d’entendre en l’àmbit emocional perquè si ho entenguessis, mai més estaries trista pel que fan o no fan els altres.

Les persones són lliures de fer allò que creguin, pensin o sentin encara que sigui injust, cruel, o dolent i tu no pots evitar ni has d’evitar i molt menys posar-te trist per què fan o no fan, no veus que et condemnes a la infelicitat permanent?

T’aferres a persones, t’aferres a circumstàncies i pensaments que sols et fan patir i ja és hora que et donis conte que gestiones molt erròniament les teves emocions i la teva vida.

T’aferres al passat que ja no existeix i que mentre estàs en el passat no estàs vivint plenament el moment d’ara i aquí i és molt dolent per la teva vida present que és l’única que tens!

El passat és passat. Tot el bo que has viscut ha estat genial i tot el dolent que has viscut era necessari que ho visquessis perquè eren lliçons que havies d’aprendre. Les has après? Si segueixes patint, jo crec que noi la vida t’anirà examinant una vegada i una altra de les lliçons que no hagis aprovat.

No creus que ja està bé de patir?

Perquè t’entestes en no voler aprendre lliçons bàsiques de vida que sols et fan patir si no les aprens?

No t’aferris a ningú mai més, no necessites a ningú en especial per ser feliç ni necessites que algú faci alguna cosa en especial que tu vulguis que faci.

Controlar als altres no és possible, ni sa, ni convenient per la teva felicitat i t’aferres i t’aferres i pateixes i pateixes, no ho veus?, no te’n dónes conte?

I de manera inconscient aquest aferrament té l’efecte contrari al que pretens i voldries.
No ho veus? És tot inconscient però la gent ho nota i ho percep, no busquis agradar, no busquis quedar bé, no busquis t’estimin, perquè crees l’efecte contrari!

És com aquell comercial que necessita vendre un producte si o si i el possible client percep aquesta necessitat, aquest anhel i pensa, si en té tanta necessitat pot-ser és que el producte no és tan bo, no és convenient per a mi i es tira enrere, en canvi aquell comercial que va sobrat que pensa si venc genial i sinó també, està relaxat, el client ho percep i no es tira enrere, no sé com explicar, és sensacions.

No busquis vendre’t, no esperis et comprin, és la millor manera de vendre i tu fas el contrari, et devalues tu mateix quan vols desesperadament agradar i ser estimat i apreciat.

Un bon producte no es necessita vendre, es ven sol!! Ell se sap valuós.

Si el compren genial i si no també (pensa) l’altre s’ho perd, i ell segueix sent valuós i tu fas el contrari.

Massa vegades actuem com el típic venedor pesat que una vegada i una altra truca al client que ja li ha dit que no.

No ho facis més. Una trucada i prou.

Ets valuós.Si són prou intel·ligents, per veure el teu valor, ja et trucaran i si no millor!!! No vulguis mai a ningú a prop teu que no et valori al 100%!! Ell s’ho perd! I tu com ets valuós igual, tu no necessites res de ningú!!! No ho veus?

Si algú no vol saber res de tu, no vol dir que tu siguis una merdeta, vol dir que l’altre en l’exercici de la seva llibertat no vol saber res de tu. i a tu això no t’ha de posar trist ni fer-te sentir poca cosa, més aviat hauries de tenir compassió de l’altreper ser tan poc humana, tan egoista, tan poc empàtica, tan hipòcrita, però és la seva vida i és lliure de fer amb ella el que vulgui.

T’aferres al que fan els altres, necessites que els altrest’aprovin, t’estimin i no veus que és un absolut error de plantejament. No veus que així patiràs sempre? No veus que aquest aferrament és com voler agafar la sorra amb una mà estrenyent la sorra fortament i la sorra s’esmuny entre els dits? No veus que no és la manera de relacionar-se bé ni amb tu ni amb el món?

Viu l’avui i l’ara, el passat és passat, l’has gaudit i has après i ja està!

Centrat en l’avui i en l’ara. Que tens avui? Tens salut? Tens projectes professionals? Tens algun hobby que t’apassiona? Tens ganes d’aprendre coses noves? A qui pots ajudar avui? 

Avui tens mil coses genials en què omplir la teva vida, centrat en aquestes i deixa el passat en pau, descansa, deixa de patir pel que els altres van fer o no van fer, deixade necessitar que t’estimin i estimat TU!!!!

Viu la teva llibertat que no és soledat, no confonguis més viure en llibertat en estar sol, estar sol és molt molt relatiu, ningú està sol si està bé en un mateix i un pot estar rodejat de gent i mantenir una comunicació absolutament pobre amb tots ells.

Viu amb serenitat, amb orgull i amb riquesa qualsevol moment de la teva vida, no és cert que tenir parella sigui garantia de res ans el contrari, hi ha tantes persones felices en parella com sense.

Gaudeix de la teva soledat si vius en llibertat i gaudeix de les teves relacions siguin poques o moltes, estudia, aprèn coses, escriu i fent aquelles coses que t’agradin, fent aquelles coses que ajudin a qui tenen menys que tu és on trobaràs les millors relacions que et poden nodrir i fer créixer però sense aferrament.

No esperis que les persones facin el que tu vulguis que facin, i aixó no t’ha d’entristir, ni menysvalorar ni criticar a ningú per aixódefen la teva llibertat i la dels altres perque el que facin els altres no et defineix a tu com a persona poc valuosa ans el contrari, les persones realment valuoses no són les més populars.

No et valoris per com et valoren mai més, no et valoris en funció del que fan els altres des de la seva llibertat perquè tu ets valuós, tu ets únic, tu ets genial tal com ets i així has de ser, aprenent de les adversitats i gaudint els bons moments però aquí i ara, aquí i ara, des de la teva llibertat amb les cartes que la vida et dóna avui ienriqueix-te en cada experiència, no desitgis ja més el que no tens i aprèn a gaudir amb el que si tens.

Segueixes sent una fulla al vent que ets feliç o desgraciat en funció del que fan o han fet els altres i això ha de canviar i sols tu ho pots canviar, sols TU! I patiràs i patiràs fins que no ho entenguis.

Deixa d’aferrar-te a la gent, estimat TU!, gaudeix de TU!, aprofita la teva vida per créixer TU!, i deixa que els altres facin el que vulguin, no et defineix a tu, els defineix a ells!!! 

Gaudeix del teu estat actual que és tan bo com qualsevol altre i fes de cada dia una festa…. Deixa el passat on està, deixat de culpes, complexos i remordiments o retrets i tira endavant els teus projectesi quan t’avorreixis vés a ajudar a gent que està molt pitjor que tu i la teva vida mai serà igual.

I valora el que tens que és molt més de què té molta gent que està molt més feliç que TU!

psicoleg a vic maricarme

Sóc Psicòloga Clínica, especialitzada en les conductes dins l`ambit de la parella. M’ha fascinat sempre la psicologia perquè m’ha fascinat la ment humana, i com la psicologia és la ciència de la conducta i la conducta sempre es pot millorar i reaprendre, l’esperança de millorar la vida de les persones és una experiència apassionant i irrepetible.

Gràcies per la teva confiança, espero haver-te ajudat! I si vols seguir llegint continguts, aquí tens un altre post que també et pot ser d'utilitat.

Deixa un comentari

Concertar Visita
close slider

Explica'm en què et puc ajudar