Victimisme o Responsabilitat.

Ets una victima o un guerrer?

Victimisme o Responsabilitat

Victimisme és caure sense adonar-te en un rol on mai hauries d’haver anat, fer-se càrrec de tu és estimar-te.

Amb quin patró t’identifiques més?

Hi ha dos patrons en els quals solem caure a l'”estimar”, i ho poso entre cometes perquè en els dos casos l’amor està mal entès.

Tendim a posar la nostra atenció en els altres tot el temps: què diran?, Què pensaran de mi?, els he agradat?, els caic bé?, si faig això o allò em voldrà més?…

Si poseu la vostra atenció en els altres, no la posareu en vosaltres. Al no posar-la en vosaltres i posar-la en altres, fins i tot arribareu a crear-malaltia, dolor i sofriment per cridar l’atenció dels altres.

De nou, no t’estàs estimant a tu, i si no t’estimes a tu … Ja saps, a ningú pots estimar.

Vegem els dos patrons amb més deteniment.

Normalment solem identificar-nos més amb un dels dos, però podem anar intercanviant-al llarg de la nostra vida o depenent de la relació.

Sols depèn de tu i si no pots ja saps que un psicòleg et pot ajudar.

 

El victimisme davant de la responsabilitat

CUIDADORS: FALSES CREENCES

“Jo sóc el responsable dels sentiments dels altres”. “Depèn de mi fer que la gent que m’importa sigui feliç”.
“Si em responsabilitzo de la meva pròpia felicitat en lloc de la dels altres, sóc una persona egoista”.

¿Veieu quines creences? Quina forma tan errònia d’entendre l’amor?

És a dir, el cuidador va sempre ajudant els altres, atenent favors encara que no li vingui de gust gens ni mica.

La seva essència és: primer els altres, després jo.

Però aquí no hi ha un amor veritable, no estàs donant amor, estàs demanant amor, necessites que t’estimin:
“Si no li faig aquest favor no m’estimarà”.
“Si penso en les meves necessitats  primer, sóc egoista”. (Et sona aquesta frase, oi?).

ERROR!
Només pots donar Amor als altres quan et vols a tu primer, i des d’aquí, et sobra amor per donar el que vulguis als altres, fer-lis mil favors, sempre que vulguis fer-ho, però no estar a disposició de tot el
món, vivint per i per als altres, perquè així t’estimin, oblidant-te de tu mateix i acabant per sentir-te buit.
Perquè, qui es troba en el seu patró de cuidador, espera rebre amor, d’aquí les seves contínues accions amoroses, moltes vegades forçades. Però no rep aquest amor com li agradaria i llavors es frustra, se sent buit, víctima,
ressentit …
Com no es va a sentir així si no s’estima  a si mateix?

Arriben a l’extrem d’emmalaltir, permeten que es traspassin els teus límits contínuament i aquesta actitud finalment porta conseqüències.

el victimisme manipulador

Prenedors: FALSES CREENCES

“Jo no puc tenir cura de mi mateix, necessito que algú tingui cura de mi”.
“Quan estic dolgut o enfadat és per culpa d’algú, els altres em fan sentir trist, enfadat, feliç, frustrat, apagat o deprimit, ell / ella és el responsable de fer-me sentir millor”.
“Els altres són egoistes si fan el que volen en lloc de què jo necessito”.

El prenedor és incapaç d’estimar-se a si mateix i busca que els altres ho facin, posa expectativa del que els altres han de donar-li, fer per ell … Evita la seva pròpia responsabilitat de voler-se i fer-se feliç, és manipulador per tal d’aconseguir la cosa que la seva ànima enyora: AMOR.

El dependent emocional no sap estimar-se i busca l’amor fora, depèn emocionalment dels altres, la qual cosa és molt perillós.

Posa’t a tu primer sigui quina sigui el teu patró

Sigui quina sigui, COMENÇA A POSAR-TE A TU PRIMER, PRIMER, estimarte a  TU, i això, de vegades, comporta dir que NO.

D’aquesta manera deixaràs de sentir-te envaït (cuidador) i deixaràs d’envair els altres (prenedor).

Per estar en tu, complet, per SER AMOR, surt d’aquests patrons i no estaràs atraient a ningú energèticament perquè t’envaeixi, ni tindràs la temptació de fer-ho tu. 
Llavors, l’amor serà Amor, atrauràs persones responsables i conscients que ni carreguen amb el que no és seu ni fan carregar als altres amb el que no els correspon.

ABANS PERDO A L’ALTRA PERSONA QUE PEDRE’M  A MI MATEIX.
(Pensa en aquesta frase)
Perquè aquesta frase ho diu tot, però cal ser valent … I ser valent comporta posar-se en primer lloc (encara que et diguin egoista), respectar-se, valorar-se i estimar-se.

Vols parlar?

Demana una consulta per aprendre a deixar de patir

La psicologia del victimisme

Victimisme o cent per cent responsabilitat

El patró de víctima fa perdre tot el poder, genera frustració, ressentiment, ira; culpa tot i de tots dels seus mals.
El victimisme es queda en el patiment i fins i tot pots atreure botxins constants per justificar el seu patiment , els seus retrets i totes les emocions negatives que porta en si.
En realitat, l’arquetip de l’botxí castiga la covardia de la víctima intentant sempre provocar l’autodefensa i la recuperació de l’acte -respecte de la víctima.

L’arquetip del botxí el trobem en la imatge d’un fals amic, d’una parella conflictiva, de la frustració i també de la malaltia.

L’energia de l’arquetip de la víctima produeix un coratge intern per la falta de valor per defensar-se del món que l’agredeix. I aquesta manca de respecte i dignitat en la seva energia provoca el coratge i la maldat del seu botxí.

Per tant, el botxí i la víctima són una parella, un equip, dos costats de la mateixa moneda.

El botxí viu dins de la víctima i la víctima viu dins el botxí.

El botxí dóna veu al coratge intern de la víctima per la seva incapacitat de defensar-se, de protegir-se i la castiga per això.

La víctima fa el mateix interiorment. S’odia a si mateixa per no defensar-se, per ser covard i acceptar els càstigs del seu botxí.

La lliçó pendent tant per a la víctima com per al botxí és la recuperació de la dignitat i el respecte per part de la víctima.

El botxí es converteix en el seu mestre i la farà víctima tantes vegades com calgui fins que es decideixi a defensar el seu honor, dignitat i trieu respectar-se.

Quan vius des del 100% responsabilitat saps que ningú et castiga, que tens el poder de triar, d’evolucionar, de curar. Es fa un treball personal d’eliminació de les teves estructures, dels teus programes, per tal de retrobar el teu poder i la teva Llibertat i, a conseqüència d’això, comences a viure des del teu Ser, des dela teva energia d’amor.

Però …. Si et fas el pobret, l’univers et donarà almoines.

Victimisme com a Manipulació Emocional

-Ningú et fa res, no existeixen els botxins sinó els mestres.
-Atraiem persones que sintonitzen amb els nostres tòpics per tal de sanar-los.
-Si l’abandonament és el nostre escull, tendirem a atreure persones que ens abandonin, ja que ens serveixen com a instructors.
-Si no em vull i no em respecto, atrauré persones que no em respecten.
-Per molt que no hi hagi els botxins sinó els mestres, NO has d’acceptar el que per a tu en aquest moment sigui inacceptable.
Si algú et maltracta, no permeteu aquest maltractament. Si t’ataquen, defensa’t.
Planta’t fermament i posa límits quan sigui necessari. Si tu no permets que t’envaeixin, que et faltin el respecte, ningú ho farà i la teva autoestima es veurà reforçada.
Ja no ets un nen petit-a espantat-a, ets un adult capaç de dir:
PROU!!!, un aprenentatge pel qual tots solem passar en aquesta dimensió.

Estima’t, i des d’aquí fes els favors que sentis, però des de l’Amor, des de la Llibertat, no des del Temor. I si alguna vegada sents dir NO, dius NO.
Si vols donar Amor has de voler-te; el que tu no tens no el pots donar.

Perdona
Però després perdona i no oblidis fer-te la pregunta:
Per a què atreus persones que et maltracten?

Recorda: la víctima atreu el botxí … Tens aquí sens dubte una oportunitat per créixer. La teva ànima t’ha portat a aquesta experiència per al teu creixement, però de tu depèn que aquest creixement es produeixi o no. Recorda que tenim lliure albir.

Moltes persones perceben com les seves relacions canvien en començar a estimar-se a elles mateixes, amb tot els canvis que això comporta i que hem comentat.

Hi ha persones que surten de la seva vida, i altres persones entren; persones més afins. A la fi  la teva vibració canvia en permetre que es posi ordre en situacions i relacions en la teva vida.

I, a més, la teva vibració canvia en estimar-te, en respectar-te.

Hi ha persones que respectaran aquest canvi i seguiran en la teva vida. Altres se n’aniran i ho poden fer enfadades, atacant, intentant carregar-te amb culpes, col·locant-se en el paper de víctima, perquè ja no entres en els seus jocs de manipulació o maltractament. 

No perdis més la teva energia intentant comprendre’ls, posa límits i perdoneu. Han perdut la connexió amb la seva llum, però tu no hi vas a renunciar-hi, dóna’ls les gràcies pel temps compartit i deixa-marxar.

TRIA MOLT BÉ LES TEVES RELACIONS, QUE SIGUIN SEMPRE RELACIONS EN EQUILIBRI.
O LA RELACIÓ ES TRANSFORMA I ES CONVERTEIX EN UNA RELACIÓ DE RESPECTE, DE SINCERITAT I LLEIALTAT, O ES TRENCA DEL TOT.

SIGUI COM SIGUI EL RESULTAT, SERÀ EL TEU BÉ

ESTIMAR-TE ES RESPECTAR-TE

Gràcies per la teva confiança, espero haver-te ajudat! I si vols seguir llegint continguts, aquí tens un altre post que també et pot ser d'utilitat.

psicoleg a vic maricarme

MariCarme M. Moliné

Sóc Psicòloga Clínica, especialitzada en les conductes dins l`ambit de la parella. M’ha fascinat sempre la psicologia perquè m’ha fascinat la ment humana, i com la psicologia és la ciència de la conducta i la conducta sempre es pot millorar i reaprendre, l’esperança de millorar la vida de les persones és una experiència apassionant i irrepetible.

Deixa un comentari

Concertar Visita
close slider

Explica'm en què et puc ajudar