Que és l'ego?

que es l'ego?

Perquè ens confonem i ens allunyem de qui som en realitat?

L’ego en llatí significa jo i és el fals concepte d’identitat amb el qual nosaltres ens identifiquem, L’ego és tot el que no ets.

Per entendre el que és l’Ego:
hem de remuntar-nos al moment del nostre naixement:
En néixer, ens tallen el cordó umbilical que ens uneix la nostra mare i, en aquest moment, es produeix el trauma o la ferida de la separació.

El nadó sent un buit, una ferida dolorosa i, per sobreviure emocionalment, a poc a poc va perdent la seva pròpia essència i aquesta es va recobrint de capes i capes que són els valors, maneres de pensar, etc que els nostres pares i entorn familiar i social ens va transmetent.

Tot això és l’EGO
i és el que ens permet sobreviure emocionalment (però també és el que et fa patir el sentiment de solitud iautoestima, però, a poc a poc, em vaig desconnectant de la meva pròpia essència, que és on hi ha la felicitat i el benestar, l’amor i la saviesa amb la qual tots naixem
A poc a poc, em vaig identificant amb aquest fals jo, amb aquestes màscares que a poc a poc ens van posant: els nostres referents, la nostra escola, a través de l’educació, i el nostre entorn familiar i social i se’ns dóna un nom, uns valors, una llengua, etc. i nosaltres ens anem identificant de forma inconscient amb tots ells

Però, en realitat, no són la nostra veritable essència, sinó el que el nostre entorn ha elegit que jo sigui i que jo he identificat com a propi i he après i interioritzat com a tal
Però en realitat jo no he triat ni el meu nom, ni el fet de ser religiós no, o el ser fan del tenis o del futbol, ​​ni la forma en què parlo, ni el meu idioma, ni la meva manera de pensar, ni de caminar, ni els meus valors
i, segurament, si hagués viscut en un altre entorn, els meus valors serien diferents i parlaria un altre idioma i pensaria d’una altra manera.

Però la meva veritable essència, el que jo sóc, sempre és la mateixa, i tots la tenim dins, la portem des del moment del naixement.

Així, a poc a poc, es va adoctrinant aquest ego que segueix mogut per aquest trauma de la separació i es va construint aquest fals personatge, aquest fals jo, aquest ego, d’acord amb els valors i creences que m’han anat inculcant des que he nascut.

CARACTERÍSTIQUES DE LA PERSONA egoica

És egoica:
jo, mi, me, mi …Sempre vull que la realitat vagi a mi favor i no em perjudiqui.

És victimista:
Sempre culpa als altres de les seves desgràcies i una persona egoista mai serà responsable de la seva vida. Sempre voldrà que canviï el de fora perquè confrontar-se amb un mateix, per descomptat, és impossible des de l’ego.

És reactiva:
Una persona connectada amb l’ego és esclava de les seves pròpies reaccions emocionals i, per tant, de les seves pròpies circumstàncies.

Des de l’ego es forma el nostre costat fosc:
els nostres defectes, les nostres pors, inseguretats, buits, traumes …. tot allò que rebutgem i que no ens agrada de nosaltres mateixos.

L’ego sempre vol més i ens allunya del benestar i la felicitat, que són la nostra veritable naturalesa, la nostra essència.

ÉS POSSIBLE CONNECTAR AMB LA NOSTRA ESSÈNCIA?

No és fàcil, és com aprendre una llengua difícil, per exemple l’alemany però no és impossible
Requereix esforç, dedicació, compromís i perseverança.

Cal prendre consciència de si estàs connectat amb l’ego:
sense consciència, és impossible el canvi.

Fer-te una sèrie de preguntes sobre tu mateix i t’ajudaran a saber en quin lloc estàs: si estàs connectat amb l’ego o amb la teva pròpia essència
per exemple.

Necessites també saber  com treballar l’autoestima

Els meus valors són meus o són els que m’han dit?

Actuo d’acord amb el meu jo interior o actuo d’acord amb el que s’espera de mi?

Connectar amb el teu silenci interior, a través de la meditació, també t’ajudarà a trobar la teva pròpia essència, a connectar amb la teva veritable naturalesa i amb qui realment ets.

Reconèixer i acceptar la realitat és essencial:

Sí, sóc egoic i què?

Tenir voluntat de canvi i actuar:

Repassar un a un el teu sistema de valors i creences i anar repassant-los i  ajustant-los a la teva essència real.

Només així podràs iniciar el camí al benestar i a la felicitat.

Gràcies per la teva confiança, espero haver-te ajudat! I si vols seguir llegint continguts, aquí tens un altre post que també et pot ser d'utilitat.

psicoleg a vic maricarme

MariCarme M. Moliné

Sóc Psicòloga Clínica, especialitzada en les conductes dins l`ambit de la parella. M’ha fascinat sempre la psicologia perquè m’ha fascinat la ment humana, i com la psicologia és la ciència de la conducta i la conducta sempre es pot millorar i reaprendre, l’esperança de millorar la vida de les persones és una experiència apassionant i irrepetible.

Vols parlar?

Demana una consulta per aprendre a deixar de patir

Deixa un comentari

Concertar Visita
close slider

Explica'm en què et puc ajudar