Sentir-se Culpable

Mai et sentis culpable de res perquè no tens cap culpa de res, hauries ja de saber que la culpa és un sentiment auto castigador i tòxic que ni serveix per res ni és real, ningú és culpable per ser com és ni pel que fan o deixen de fer els altres. I si us plau, tractat bé si us plau, ets una persona meravellosa i no et pots tractar així. Tot el que hem fet és bo, és igual els resultats perquè no els podem controlar. Tot el que has fet és bo perquè ho has fet sempre tan bé com has sabut i amb les millors intencions del món, com la majoria.

No ens hem de sentir culpables del que som, ni hem de voler ser el que no som, aprendre , arxivar i seguir vivint amb alegria sense mirar enrere, aquest és un viatge que val la pena ser viscut.

Viu en pau perquè no tens cap pecat que hagi de ser perdonat, estimat i valorat perquè vals moltíssim i sols tens motius per sentir-te orgullós i feliç de ser com ets.

I no et culpis de res mai més! Inclús si algun dia cometessis algun pecat imperdonable, no serveix de res culpar-se, reparar si pots i seguir endavant amb alegria.

Res has fet malament mai!!! Si us plau! Que et quedi clar! No et culpis per res i menys per coses que no has fet, perquè si alguna cosa has fe,t a la teva vida són coses bones.

Tens una especial tendència a la culpa i és normal amb l’educació rebuda, hauries de racionalitzar aquesta emoció i entendre que ningú és perfecte, ni tu ho ets, i que sentir-se culpable és de molta supèrbia, és d’un ego molt gran, és creure’s perfecte i per tant que fer les coses bé sempre hauria de ser el normal i esperable, i no és així!

L’ésser humà és fal·lible i és boníssim què sigui així, imagina un món de persones perfectes que mai fallessin ni s’equivoquessin, a part d’horrible seria molt avorrit perquè abans de néixer ja sabríem tot el que faríem fins al dia de la nostra mort.

No et culpis per res si us plau, és més busca equivocar-te, busca l’error, busca fallar però sense sentir-se culpable de res, aquesta és la gran trampa per fer-nos sentir malament i immòbils.

Viu una vida que valgui la pena ser viscuda, arrisca i equivocat, arrisca i falla, arrisca i fracassa…. Aquesta és una vida valuosa, i en canvi de sentir-se culpable per tots els errors comesos , estigues orgullós per tot el que és difícil i que vas intentar i que molts per por a fallar ni tan sols hi van intentar.

Elimina del teu vocabulari les paraules fracàs i culpa, no existeixen realment. Són paraules que es van inventar els nostres amos per mantenir-nos esclaus, espantats i amargats.

Estimat, tractat bé. Ja toca, no et maltractis amb la culpa ni pensant que has fracassat en res. Perquè no és veritat.

Els tigres que són els millors caçadors de la selva de cada deu intents en fracassa 9 i no sé senten en absolut uns fracassats ni es culpen per això.

Viu una bona vida, tenim salut, estem vius, aprenguem de tot plegat i convertim tot això amb una magnífica oportunitat.

Oblida l’altra vida que vas finalitzar ahir, avui ja no és la teva ara. Has renascut de nou, més forta, més bella, més gran.

Aprofito i no perdis un segon tractant malament per “falles absolutament irreals i incerts” d’una altra persona en una altra vida.

Viu aquesta nova vida, juga amb les cartes que tens ara i gaudeix de la partida, a aquestes altures ja saps que és absolutament irrellevant guanyar o perdre, fer-ho molt bé o molt malament, ara ja saps que l’única cosa que val la pena és gaudir de la puta partida amb les cartes que tens.

psicoleg a vic maricarme

Sóc Psicòloga Clínica, especialitzada en les conductes dins l`ambit de la parella. M’ha fascinat sempre la psicologia perquè m’ha fascinat la ment humana, i com la psicologia és la ciència de la conducta i la conducta sempre es pot millorar i reaprendre, l’esperança de millorar la vida de les persones és una experiència apassionant i irrepetible.

Gràcies per la teva confiança, espero haver-te ajudat! I si vols seguir llegint continguts, aquí tens un altre post que també et pot ser d'utilitat.

3 comentaris a “Frases Motivadoras: La d’avui dia 9 d’Agost 2019”

Deixa un comentari

Concertar Visita
close slider

Explica'm en què et puc ajudar